Spar penger på å bytte forsikring

rabattschutz-kfz-versicherung

Forsikringer må man ha, enten det er snakk om på en bolig, en bil, på en person eller på noe helt annet. For å ikke snakke om spesifikke forsikringer som reiseforsikring, forsikring på nettbrett eller mobil, og forsikring mot dersom man skulle bli ufør eller havne i en ulykke. Det finnes knapt ikke en ting man ikke kan forsikre – men felles for alle forsikringer er at de har en månedspris. Og denne prisen er svært forskjellig på tvers av norske selskaper, så her kan du spare mye penger på å bytte forsikring!

Så mye kan du spare på å bytte forsikring

sparen

Det er naturligvis ikke noe enkelt svar på en slik påstand, ettersom innsparingen vil avhenge av mange faktorer – deriblant hvilke(n) forsikring(er) vi snakker om, hvilket selskap du har i dag og så videre. Men på generell basis så vet vi at forsikringsprisene varierer på tvers av norske banker og forsikringsselskaper, så det vil helt klart lønne seg å høre med en annen bank for å få et annet tilbud enn hva du har i dag. Det kan helt klart spare deg for mye penger, og spesielt dersom du flytter over alle tjenestene til det nye selskapet kan du også få helkundeavtaler.

Hun sparte 17 000 kroner årlig på forsikringsbytte

For å ta et konkret eksempel på at det er mulig å spare penger på å bytte forsikring, så kan vi ta E24s sak fra 2014 med omtalte Sara Samuelsen fra Lyngen. Hun byttet forsikringene sine fra SpareBank1 Nord-Norge til Gjensidige Bank og Forsikring, og betalte fremover 9000 kroner for alle forsikringene. Dette utgjorde en forskjell på hele 17 000 kroner i året fra de gamle forsikringene, som altså kostet 26 000 kroner/årlig. Det er en ekstremt stor forskjell, som blant annet inkluderte bilforsikring, innboforsikring og personforsikring på både mor og barn.

Hvordan sammenligne priser på forsikring

Group of couponDen aller beste måten å sammenligne priser på forsikring på, er å ta kontakt med ulike banker for å se hva de kan tilby deg.

Prisene som oppgis på lister og på nettsider er nemlig ikke alltid de reelle prisene – et bedre tilbud kan vente dersom du tar kontakt. Men i første omgang kan det holde og bruke tjenester som Finansportalen.no, som er utviklet av Forbrukerrådet.

Her får du nyttig informasjon om forsikringer og sammenligninger av priser på tvers av norske banker og forsikringsselskaper. Enkelt og greit!