Coop Mastercard

mastercard

Dette kortet skiller seg litt ut i forhold til andre kredittkort. Hvorfor det? Jo, fordi det er laget for kunder av Coop og en må derfor være medlem av Coop, for å kunne søke om kortet. Men det er godt over en million medlemmer i dag. Mange er dermed kvalifisert og handler du en gang i blant i en av Coop sine butikker, er det enkelt å melde seg inn og bli kvalifisert til å søke om Coop Mastercard. Hver oppmerksom på, at det kun er den som er medlem i Coop, som kan søke om kortet. Men så snart søknaden har blitt godkjent, kan en bestille ekstra kort til andre i familien om dette trengs. Se også billige kredittkort for mer om dette kortet.

Praktisk informasjon

Det er Entercard som utsteder Coop Mastercard. Aldersgrensen for å søke kortet er 18 år. Dette gjelder også for eventuelle tilleggskort. Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger og du må ha en fast inntekt. Det er gratis å få kortet for medlemmer og det er heller ikke noen årsavgift. For å søke kortet må du som nevnt være medlem. Et medlemskap koster kr. 250,- pr. år. Du får rentefri betaling i 45 dager. Betaler du etter denne perioden begynner rentene å løpe og den effektive renten er her på 26,17%.

Bonus med MasterCard fra Coop

bonus

Med et Coop Mastercard, får du bonus på 1% på alt du handler i Coop sine butikker. Denne bonusen kommer på toppen av den vanlige medlemsbonusen du får som medlem hos Coop. Utover dette, får du 1% i bonus på alle andre kjøp i Norge, dog unntatt av kjøp hos konkurrerende dagligvarebutikker.
Og akkurat det kan vi vel godt forstå.

For å oppnå ovenstående bonuser, må du bruke kortet til betaling av kjøpene. I begynnelsen av året, vil du få utbetalt bonusen du har oppspart sammen med den vanlige medlemsbonusen. Ønsker du å ha full kontroll over saldo på kortet, kredittgrense eller hvor mye du må betale på neste regning, kan du laste ned en egen app.  Denne kan lastes ned fra enten AppStore eller Google Play.

Forsikring i kortet

I kortet er det også reiseforsikring. Denne trer i kraft når du betaler mer enn 50% av reisens pris, med ditt Coop Mastercard. I tillegg kan du velge inntil sju andre tilleggsforsikringer, for kun kr. 90,- pr. år.
Blant disse ekstra forsikringene, finner du ransforsikring, utvidet fører- og passasjerforsikring, egenandelsforsikring ved leie av bil, ID-tyveriforsikring, billettforsikring, nøkkelforsikring eller kjøpsgaranti. Det kan være kjekt med et par ekstra forsikringer til en meget rimelig pris, så sjekk på nettsiden til Coop om det er noe du trenger.